8.
BREV
Første
dags sejlads mod Salvador de Bahia gik stille og roligt med 4 til
5 knob. Henrik så delfiner i det fjerne, samt en stor flok
suler som også nød godt af delfinernes fangst. De er
virkelig hurtige på aftrækkeren, samtidig skal de også
undgå at blive delfinføde. Stille og rolig nat med
klar himmel og halvmåne. Vi fik også et dårligt
etmål.
Vi
har sendt og modtaget mails hjemmefra. Vi nyder at få mails
hjemmefra. Der er rart at høre, hvad de går og pusler
med. Vi har snakket med Poseidon over radioen, de forlader Marceío
i morgen den 18/12, med kurs mod Salvador. De andre som sejlede
til Caribien, fik vi også lige en sludder med.
Vi har lige haft en meget smuk solnedgang. Ud på natten kom
der byger med megen luft, og vi måtte tage andet reb i storen.
En af årsagerne til, at vi reber så hurtigt ned er,
at vores stående rig har det meget dårligt. Vi kommer
til at skifte alle wire ud i Salvador. Det er rigtig trist. Vi lavede
nødrig på Fernando, og håber den holder helt
til Salvador.
Der
er blevet bagt brød her til formiddag, vi havde lige til
morgenmaden. Sejladsen har været behagelig det meste af dagen.
Vi har også haft det lidt køligere i dag. Natten har
til gengæld været hård. Der har været dumme
søer, og ingen af os har kunnet finde hvile.
Ankom
til Salvador søndag den 21 december kl. 11.10. Loggen står
på 4710.8 sømil fra Crosshaven i Irland og hertil.
Vi måtte på grund af tekniske firnurligheder nul stille
i Crosshaven. Fra København til Salvador: 6139.8 sm.
|
|
Spændende
endelig at nå hertil. Sejler stille og roligt forbi Fortet
med fyrtårnet. Ser på alle højhusene og undres
over trapper og elevatorer fra bygningerne ned til næste etage
og til Bahia yacht club, hvor mange speedbåde ligger for svej.
Hele skråningen er delt op i flere etager, alt efter hvor
på rangstigen man befinder sig. Der er frodigt med bananpalmer,
papaya, mango og andre frugter og så alle de smukke blomster.
Drengene
fra Poseidon tog imod os i gummibåden og hjalp os ind på
plads, det var bare dejligt. De to første dage brugte vi
megen tid på at cleare ind. Foruden marinaen, skulle vi på
5 forskellige kontorer, det ene skulle vi på to gange. Så
der er blevet udfyldt en ordentlig stak papirer, vi har opgivet
at tælle dem.
Dagen
efter vi var landet, tog besætningen fra begge både
op til et supermarked for at købe ind til julen og hvad vi
ellers manglede. De har bare alt her, og i mange forskellige varianter.
Det er fantastisk at købe ind her. Næsten alt er meget
billigt og i fin kvalitet. Her føler vi virkelig, vi får
noget for pengene. Dejligt med frisk frugt og grønt.
Marinaen
vi ligger i er efter sigende den største og med de dyreste
både. De fleste er motorbåde og meget hurtige speedbåde
ikke ret mange sejlbåde. Brasilien er ikke kendt, som en stor
sejlnation. Her ligger også mange af deres turistskibe. Det
er meget flotte og store skibe med plads til mange mennesker også
et steelband og dansere. De sejler ikke for sejl, til gengæld
har de alle en kæmpe maskine i. Der er gang i den, når
de starter på deres tur ved ni tiden om morgenen med sang
og musik.
Marinaen er flot beplantet med palmer og blomster. Her er nogle
flotte fugle, og er man heldig, kan man også se kolibrier.
Her er vagter overalt. Der bliver hele tiden holde godt øje
med, hvad der foregår. Vi kan straks se på uniformen,
hvor på rangstigen de er.
|
|
|
|
|
Vi
blev inviteret til at holde jul på Poseiden. De havde også
mest plads i cockpittet, så vi kunne bevæge os lidt
rundt. Gylla og Frode fra den danske båd Sara, skulle også
være med. De lå i en anden Marina lidt længere
inde.
Juleaften
stod den på dansk julemad med sild, frikadeller, flæskesteg
og rødkål, skinke, ost, osv. Vi sad i cockpittet, der
var 28 grader varmt. Så vi havde en god lun juleaften.
|
|
|
Der
går en elevator fra havnefronten op til den pæne del
af byen. Det koster 10 øre at komme op eller ned. Det har
to formål at tage elevatoren, dels slipper man for at gå
op af de stejle gader og trapper, dels slipper man for at gå
igennem den fattige og "farlige" del af byen.
|
|
|
Dagene
mellem jul og nytår gik med at finde ud af, hvordan man kom
rundt i byen og takle alle de advarsler vi havde fået unden
at blive helt paranoia. Vi er totalt strippet for synlige værdier.
De første dage turde vi ikke tage kamera og video med os.
Senere fandt vi ud af, hvor og hvornår vi kunne gøre
det. Vi vil jo gerne have billeder fra byen. Vi krydser fingre,
indtil nu har vi været heldige. Et par stykker vi kender er
desværre kommet galt afsted. Det forkerte sted på det
forkerte tidspunkt, sådan er det vel mange steder.
Her
omkring jul og nytår har vi mange gange været med elevatoren
op til bydelen Pelourinho, for at gå på internet cafe
og kikke på den flotte juleudsmykning der er på husene
og pladserne. Vi syntes, der har været en god stemning og
har ikke været udsat for noget ubehageligt, endnu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagen
inden nytårsaften tog vi taxa op til supermercado for at handle
ind til nytårsaften. Igen måtte Poseidon holde for,
og igen var vi de samme mennesker som juleaften. Senere på
aftenen kom besætningen fra den franske båd, som ligger
lidt længere ude på samme bro. Der er blevet købt
vildt ind af kød til grillen og masser af salat. Vi deles
om det , så det skal nok blive godt.
Der er ellers ved at blive varmet godt op rundt omkring i byen,
vi kan høre forskellige bands helt herned på havnen.
Når de starter deres store basser, er det ligesom, det går
lige i jorden. Det er en fantastisk fornemmelse, man kan ikke undgå
at blive revet med. Alle deres skibe er flot pyntet med lys, flag
og balloner, de elsker bare at feste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagen
efter nytårsaften sejlede alle de lokale ud i bugten. I en
lang eskadre sejlede de først ned til Barra, for at markere
det første sted, som blev beboet af folk fra europa. Derefter
sejlede de tilbage til forskellige steder, som havde speciel betydning
for cermonien. De sluttede i bugten her ved marinaen, hvortil de
første slaver blev bragt i land. Det er, hvad vi er blevet
fortalt.
|
|
Vi
har været ude og spise et par gange. Her kan spises meget
billigt. Vi har været sammen med Gouser, i den ikke turistede
del af byen. Han er helt vild, med at gå sådan lidt
væk af vejen steder, og vi følger troligt efter. Så
spiser vi på en såkaldt kilo-restaurant. Man fylder
sin tallerken ved buffen, derefter bliver den vejet og man betaler
efter vægten. 2 kr./100 gram. Så vi spiste alle tre
for 30 kr. incl. en stor øl, som vi delte.
|
|
|
Senere
er vi blevet rigtig gode, til selv at find de små steder og
også gå ind og prøve dem af. Specielt en er vi
blevet rigtig glade for. Der er stort salatbord, lækre bønne-og
kartoflersalater og godt kød.
|
|
|
|
|
|
|
En
aften var vi alle på den franske båd s/y Bloomdidô,
hos Babeth og Christophe til sammenskuds middag på dækket.
Det blev en rigtig hyggelig aften med lækker bøf, salat
og pasta.
|
|
|
|
|
Der
er hele tiden noget, vi skal ud at se på. Tempoet er i top,
og det er varmen også. Har også planer om, at tage lidt
ind i landet, mens vi ligger her i marinaen, hvor Dana så
kan ligge sikkert.
Vi
har nu fået fat på en rigger, som kan skaffe os nye
wire samt norseman, godt nok brasiliansk fabrikat. Skulle vi have
det fra Danmark, ville det blive alt for dyrt på grund af
afgift. Vi håber, det hele falder i hak, så vi kan sejle
sikkert videre. Skal vi på tur, bliver det mens vi venter
på riggeren.
|
|
|